Cum adaugam virgula „Comma” dupa primul cuvant la nivel de celula in Excel | Cursuri microsoft
16442
post-template-default,single,single-post,postid-16442,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Cum adaugam virgula „Comma” dupa primul cuvant la nivel de celula in Excel

Excel 2016, Excel 2019 (Functii Excel: REPLACE, SUBSTITUTE, LEFT, MID, FIND)

Cum adaugam virgula „Comma” dupa primul cuvant la nivel de celula in Excel

 

Luam in considerare scenariul in care avem o lista de celule completate in Excel, fiecare celula contine o serie de cuvinte si ni se cere sa adaugam virgula „comma” dupa primul cuvant in fiecare celula.

Mai jos am prezentata si o captura de ecran care ne arata cum ar trebui sa vedem datele noastre.

Se poate ajunge la rezultat si prin varianta clasica, insa la fel ca si in cadrul cursurilor pe care noi le furnizam ne dorim sa automatizam procesele de lucru cu Microsoft Excel, sa simplificam procedurile si sa ajutam cursantii sa dobandeasca noi abilitati de lucru cu aplicatia Microsoft Excel.

Adaugare virgula dupa primul cuvand in fiecare celula Excel

Pentru a adauga virgula (comma) dupa primul cuvant iintr-o celula Excel, intr-un mod automatizat putem folosi una din urmatoarele formule Excel.

=REPLACE(A1,FIND(” ”, A1),0,”,”)

=SUBSTITUTE(A1,” “,”, “,1)

=LEFT(A1,FIND(” “,A1,1)-1)&”, “&MID(A1,FIND(” “,A1,1),255)

Pentru a folosi una dintre functiile Excel enumerate mai sus (functia REPLACE, functia SUBSTITUTE sau functia LEFT in combinatie cu functiile MID si FIND) vom selecta prima celula goala din coloana B in cazul exemplului nostru si vom tasta semnul „=”, urmat de functia pe care dorim sa o folosim, astfel incat sa generam rezultatul dorit.

O sa gasiti in imaginea de mai jos exemplificare, am folosit functia SUBSTITUE, functie Excel cu ajutorul careia inlocuim un text vechi cu unul nou.

Speram ca acest exemplu va este util si va ajuta sa automatizati cu ajutorul formulelor prezentate lucrul cu Excel-ul. Sunteti interesat/interesata de un curs Excel complet, nu ezitati sa ne contactati fie prin intermediul formularului de contact din site fie folosind datele prezentate in pagina de Contact. Detinem in portofoliu atat cursuri pentru incepatori, cursuri Excel de la 0, cat si cursuri avansate de Excel adaptate nevoilor Dvs de business.

Intrebari/nelamuriri?

Daca aveti intrebari legate de modul de utilizare a acestei functii, va asteptam la sectiunea comentarii> In cazul in care aveti un subiect diferit de cel prezent, scrie-ne si iti vom raspunde in cel mult 48 ore!

No Comments

Post A Comment