Cum creez un timer in Excel?

Excel-ul ne poate ajuta sa eliminam rapid nelamuririle legate de cat timp mai avem pana la un anumit eveniment. image

Utilizand cateva formule de baza impreuna cu  data si ora curentea si  data si ora evenimentului putem afla intervalul de timp ramas in zile, minute si secunde.

 

Deschideti fisierul Creare timer.

 

 

 

Celula Ce am inserat? Descriere
B1 =NOW() Am inserat data curenta. Pentru inserarea datei curente am folosit formula =NOW(). 
B2 =HOUR(B5) Am utilizat formula Hour(serial_number), pentru afisarea minutelor. Argumentul functie este celula B5
B3 =MINUTE(B5) Am utilizat formula Minute(serial_number), pentru afisarea minutelor. Argumentul functie este celula B5
B4 =SECOND(B5) Am utilizat formula Second(serial_number), pentru afisarea secundelor. Argumentul functie este celula B5
B7 25.08.2015 10:59 Am inserat manual data si ora evenimentului.
B8 =HOUR(B11) Am utilizat formula Hour(serial_number), pentru afisarea minutelor. Argumentul functie este celula B11
B9 =MINUTE(B11) Am utilizat formula Minute(serial_number), pentru afisarea minutelor. Argumentul functie este celula B11
B10 =SECOND(B11) Am utilizat formula Second(serial_number), pentru afisarea secundelor. Argumentul functie este celula B11
B13 =INT(B11-B5) Am calculat diferenta in zile dintre data evenimentului si data curenta. Am utilizat functia INT(number) pentru a rotunji diferenta obtinuta in jos, pana la cel mai apropiat numar intreg. 
B14 =IF(B12>=B6;B12-B6;24-B6+B12) Am calculat diferenta in ore intre cele 2 data cu ajutorul functiei IF(logical_test;[value_if_true];[value_if_false]). Functia va determina daca ora evenimentului este mai mare sau egala decat ora curenta. In caz afirmativ, din ora evenimentului se va scadea data curenta. In caz contrar din 24 (numarul de ore din zi) vom scadea ora curenta si vom aduna ora evenimentului
B15 =INT(B13-B7) Am calculat diferenta in minute. Am utilizat functia INT(number) pentru a rotunji diferenta obtinuta in jos, pana la cel mai apropiat numar intreg. 
B16 =INT(B14-B8) Am calculat diferenta in secunde. Am utilizat functia INT(number) pentru a rotunji diferenta obtinuta in jos, pana la cel mai apropiat numar intreg. 
B3 =B17&” zile “&B18&” minute “&B20&” secunde” Am imbinat rezultatele obtinute in celulele B13, B14, B15 si B16 cu textele zile, ore, minute,secunde  si am obtinut cat timp mai avem pana la evenimentul X.

 

Pe baza calculelor efectuate, in celula B3 vom afisa timer-ul nostru. Astfel, cu ajutorul operatorului & (sau putem utiliza  functia Concatenate) am imbinat rezultatele obtinute in celulele B13, B14, B15 si B16 cu textele zile, ore, minute,secunde  si am obtinut cat timp mai avem pana la evenimentul X, fata de data curenta.