You are here: Home // Cursuri Excel 2007, Cursuri Excel 2010, Cursuri Excel 2013, Cursuri Microsoft Office // Cum poti urmari deadline-ul unui proiect, utilizand Excel-ul?

Cum poti urmari deadline-ul unui proiect, utilizand Excel-ul?

Cu ajutorul functiilor puse la dispozitie de aplicatia Microsoft Excel puteti urmari termenul de finalizare a unui proiect. Datele necesare sunt data de start a proiectului si durata in zile a proiectului.

Deschideti fisierul Urmarire Deadline.

In coloana aferenta “Data de start” introduceti manual data de incepere a proiectului.

In coloana aferenta “Durata estimativa a proiectului in zile” introduceti manual numarul de zile estimat pentru finalizarea proiectului.

In coloana “Data estimata de finalizarea a proiectului” inserati formula de calcul a datei de finalizare a proiectului. Veti aduna data de incepere a proiectului cu numarul de zile alocate proiectului. In acest exemplu formula de calcul este: =A5+B5

In coloana “Nr de zile ramase pana la finalizarea proiectului” veti calcula numarul de zile ramase pana la deadline-ul proiectului. Pentru aceasta veti scadea din data estimate data curenta. Formula pe care o veti folosi este: =C5- TODAY(). ( Functia Today() afiseaza data curenta.)

Prin urmare, in celula D5 veti obtine numarul de zile ramase pana la deadline.

Pentru o mai buna evidentire, puteti formata celula D5 in functie de numarul de zile ramase pana la deadline. De exemplu, celula D5 poate fi colorata cu galben, daca mai sunt intre 7 si 14 zile pana la deadline si cu rosu daca sunt mai putin de 7 zile pana la finalizarea proiectului.

clip_image003Acest lucru este realizabil cu ajutorul formatarii conditionate (Conditional Formatting).

Dati clic pe celula ce doriti sa o formatati. Apoi, din meniul Home, dati clic pe sageata aferenta butonului Conditional Formatting, alegeti optiunea Highlight Cells Rules, apoi alegeti optiunea Between. Se va deschide fereastra “Between”. In primele 2 campuri inserati datele aferente intervalului si anume: 7 respectiv 14. Dati clic pe sageata aferenta casutei de dialog “with” si alegeti optiunea Custom Format…

clip_image004
Se va deschide fereastra Format Cells. Din zona Background Color, alegeti culoarea dorita (in cazul de fata, galben). Dati clic pe butonul OK al ferestrei Format Cells, apoi pe butonul OK al ferestrei Between. Daca numarul de zile pana la deadline-ul este intre 7 si 14, atunci celula D5 va avea fundalul galben.

 

clip_image005

Pentru a evidentia faptul ca sunt mai putin de 7 zile pana la atingerea deadline-ului puteti atribui celulei D5 culoarea rosie, de exemplu. Acest lucru este similar cu cel de atribuire a culorii pentru intervalul de zile.

 

 

clip_image007

 

Dati clic pe celula ce doriti sa o formatati. Apoi, din meniul Home, dati clic pe sageata aferenta butonului Conditional Formatting, alegeti optiunea Highlight Cells Rules, apoi alegeti optiunea Less Then. Se va deschide fereastra “Less Then”. In primul camp inserati valoarea dorita ( in cazul de fata inserati 7). Dati clic pe sageata aferenta casutei de dialog “with” si alegeti optiunea Custom Format…

Se va deschide fereastra Format Cells. Din zona Background Color, alegeti culoarea dorita ( in cazul de fata, rosu). Dati clic pe butonul OK al ferestrei Format Cells, apoi pe butonul OK al ferestrei Less Then. Daca numarul de zile pana la deadline-ul este mai mic decat 7, atunci celula D5 va avea fundalul rosu.

clip_image009

clip_image001[1]

 

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Copyright © 2009 Cursuri Oficiale Microsoft. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.