Cum te conectezi la reteaua sociala preferata utilizand Outlook 2010?

Outlook 2010 ofera posibilitatea de a fi la curent cu activitatea pe Facebook sau LinkedIn a persoanelor cu care comunicam prin e-mail, fara a parasi fereastra de Outlook.

Cum? Primul pas: Descarca si instaleaza OSC-ul(Outlook Social Connector) pentru reteaua sociala ce vrei sa o utilizezi de aici.

image

image

Pasul 2: Se configureaza conturile aferente retelelor de socializare.

image

Pasul 3: Da click pe numele persoanei pentru a vedea mail-urile si atasamentele primite, intalniri la care ati participat impreuna si activitatea ei in reteaua sociala. Poti, de asemenea, sa trimiti contactului o solicitare pentru a-l adauga si in cadrul retelei de socializare utilizate.

image

Ce face OSC? Solicita informatii din partea ta fiecarei retele sociale configurate. Atunci cand vizualizezi un e-mail in Outlook, OSC-uI afiseaza informatii cum ar fi mesajele si atasarile anterioare de la persoanele din acel e-mail. Daca exista o conexiune la retea sociala si esti conectat la acea retea sociala, OSC-ul poate cere retelei informatii depre acele persoane. Informatiile pot include fotografii, actualizari ale starilor, fuxuri de activitate si informatii de profil ( nume, titlu, adresa e-mail etc) .

image

In fereastra People Pane, apar in partea dreapta meniurile precum: e-mail, mesaje, intalniri, contacte s.a. Atunci cand selectezi unul dintre meniuri, informatiile despre expeditor vor fi afisate in People Pane. Daca atunci cand deschizi un e-mail acesta are mai multi destinatari, pe bara din dreapta sus a panoului va aparea o imagine corespunzatoare fiecarei persoane. Pentru a vedea informatiile asociate celorlalte persoane, trebuie sa dam click pe pictograma aferenta lor.

image

Pentru a vedea imagina marita a destinatarilor si expeditorului, dati click pe All People de bara de titlu.

image

Pentru a vedea informatii despre alta persoana din lista, dati click pe poza acesteia.

image

Pentru a vedea informatii diferite despre o persoana in People Pane, dati click pe unul din meniurile din dreapta pozei.

image

· All items  – Include toate activitatile si mesajele pentru persoana selectata

· Activities  – Se afiseaza activitatile peroanei selectate in cadrul retelei/ retelelor de socializare, precum: alerte, comentarii, sau mesaje.

· Mail – Se dechide o lista a mail-urilor recente schimbate intre tine si persoana selectata.

· Attachments – Include atasamentele trimise sau primite de la persoana selectata.

· Calendar – Afiseaza intalnirile trecute sau viitoare in care esti implicat tu si persoana selectata.

· Status updates – Se afiseaza cel mai recent status al persoanei selectate.

OSC-ul afiseaza informatiile de la o retea sociala pentru cei care le-au pus la dispozitie, pe baza setarilor lor de confidentialitate pe reteaua sociala. Daca ai setat informatiile ca disponibile public pentru oricine din reteaua sociala, atunci acele informatii vor fi afisate tuturor, indiferent daca acei utilizatori sunt sau nu prietenii sau colegii tai in reteaua sociala.