Despre modificarile din programul de certificare Microsoft

crt_banner

Pentru adaptarea la transformarile din industria IT si pentru a ajuta la migrarea solutiilor catre cloud, Microsoft a regandit si reintrodus o parte din certificarile retrase in trecut: MCSA, MCSE, MCSD si MCSM (este bine de stiut, inca de la inceput, ca denumirile nu au nimic in comun cu cele retrase in trecut.).

Aceste certificari vor ajuta atat specialistii IT Pro cat si dezvoltatorii sa isi demonstreze competentele si sa indrume organizatiile in drumul lor catre cloud.

 

Noile certificari, prezentate dupa importanta si gradul de dificultate in a le obtine:

 

 

snaghtml6e71209e

 

 

 

 

Practic certificarile vor fi disponibile in trei variante de baza, fiecare putand fi aprofundata in functie de experienta fiecarui IT Pro sau a fiecarui dezvoltator.

 

  • Si pentru ca un pas important in a intelege noile modificari este cunoasterea abrevierilor folosite, mai jos avem o scurta prezentare a acestora: Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)

Certificarea MCSA valideaza competentele de baza, necesare pentru a lucra cu o tehnologie/produs Microsoft la un nivel basic. Aceasta certificare, la fel ca si certificarea MCTS, se va regasi printre certificarile necesare pentru a obtine certificari avansate, la nivel de expert.

 

  • Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) / Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD)

Certificarile la nivelul expert evidentiaza relevanta cunostintelor unui IT Pro sau dezvoltator in mediul tehnologic aflat in continua trasformare.

          – Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) se adreseaza audientei IT Pro cu experienta in utilizarea tehnologiilor Microsoft

          – Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) se adreseaza profesionistilor cu experienta in dezvoltarea de solutiii utilizand instrumentele Microsoft

 

  • Microsoft Certified Solutions Master (MCSM)

Aceasta certificare se adreseaza unei audiente restranse de IT Pro sau dezvoltatori, cu avansate cunostinte in zona de produse si tehnologii Microsoft, care doresc sa se diferentieze, atingand astfel cel mai inalt nivel de validare a competentelor profesionale.

 

Recertificarea – cerinta pentru MCSE si MCSD

Pentru a mentine certificarile relevante si pentru a le creste valoarea, Microsoft a introdus recertificarea ca cerinta pentru MCSE SI MCSD.

Pentru candidatii ce doresc sa isi pastreze certificarile, acest lucru inseamna repetarea examenelor la fiecare trei ani pentru SQL Server 2012 si la fiecare doi ani pentru Windows Azure si Windows Phone.

 

Aceasta cerinta a intrat deja in vigoare pentru doua dintre certificari (MCPD: Windows Azure Developer si MCPD: Windows Phone Developer), urmand sa se aplice si pentru certificarile pe SQL Server 2012.

 

Asadar, fie ca avem experienta pe tehnologiile on-premises sau pe cele din cloud, cursurile si certificarile Microsoft ne confera posibilitatea de a ne extinde abilitatile si de a ne creste competentele.

 

Pe sfarsit, ca sa nu uit Smile, in momentul de fata este valabila si o promotie menita sa incurajeze migrarea catre noile certificari.

 

Oferta 2 for 1:

 

Persoanele interesate, care achizitioneaza si promoveaza un examen dintre cele de mai jos, pana la 30 Iunie 2012, vor primi pe e-mail un voucher valid pentru en examen de certificare MCSA, MCSE sau MCSD pentru versiunea viitoare a tehnologiei (cand aceasta va deveni disponibila).

 

 

Qualifying Technology Paths
Windows 7 (Client) Windows 8 (Client)
Window Server 2008/Private Cloud Window Server 2012/Private Cloud
SQL Server 2008 SQL Server 2012
Visual Studio 2010 Visual Studio 2012

 

De exemplu, examenul pentru Windows Server 2012/Private Cloud va fi disponibil incepand cu luna Iunie 2012!