Incarcare fisiere Excel in Power BI Desktop, cursuri Microsoft
16573
post-template-default,single,single-post,postid-16573,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Încărcarea mai multor fișiere Excel dintr-un folder în Power BI

Cum încărcăm mai multe fișiere Excel în Power BI fără probleme
import_excel_powerbi

Încărcarea mai multor fișiere Excel dintr-un folder în Power BI

Adesea trebuie să încărcăm datele pe care le primim în fiecare zi, săptămână sau lună sub formă de fișiere Excel. În loc să încărcăm fiecare fișier Excel individual, vom arunca o privire la cum să le încărcăm automat pe măsură ce sunt adăugate într-un folder. În captura de ecran de mai jos, puteți vedea un exemplu de fișiere Excel pe care le voi folosi pentru această demonstrație.

Surse_import_Excel

Încărcarea mai multor fișiere Excel dintr-un folder în Power BI poate părea o activitate ușoară și simplă, însă nu lipsită de probleme dacă avem fișiere cu nume diferite sau structură diferită a capului de tabel (Header)

În această postare, voi utiliza opțiunea Transformare Date sau Transform Data. Această metodă este mai ușoară de folosit și totodată răspunde mai multor potențiale probleme care pot apare la importul de fișiere Excel dintr-un folder.

Transform Data

Transform Data, este o abordare mai brută pentru încărcarea fișierelor Excel. Folosind această metodă, Power BI nu va aplica nicio funcție sau parametru automat pentru a ajuta la transformarea datelor fișierelor Excel. În opinia mea, aceasta este abordarea mai confortabilă și mai puțin supărătoare pentru încărcarea și transformarea fișierelor Excel și de aceea o prefer. Hai să aruncăm o privire asupra modului de utilizare a acestei metode:

 1. Faceți clic pe opțiunea Get Data date și faceți clic pe More..;
 2. Găsiți și faceți clic pe conexiunea Folder, apoi faceți clic pe Connect;
 3. Căutați calea fișierelor Excel, apoi faceți clic pe OK;
 4. Faceți clic pe butonul Transform Data și nu pe Combine.

import_excel_din_folder

Apoi, în cadrul Power Query Editor:

 1. Faceți clic pe fila Add Column;
 2. Faceți clic pe Custom Column;
 3. În interiorul ferestrei Custom Column scrieți formula: = Excel.Workbook ([Content]) și apoi faceți clic pe OK;
 4. Extindeți noua Custom Column pe care tocmai ați adăugat-o făcând clic pe săgețile divergente și făcând clic pe OK;
 5. Pentru a promova anteturile pentru coloanele dvs. Excel, faceți clic din nou pe butonul Custom Column;
 6. În interiorul ferestrei Custom Column scrieți formula: = Table.PromoteHeaders ([Custom.Data]) și apoi faceți clic pe OK; Notă: Trebuie să faceți referire la noua voastră Custom Column în paranteze;
 7. Extindeți noua Custom Column a antetelor pe care tocmai le-ați adăugat dând clic pe săgețile divergente și faceți clic pe OK;
 8. În cele din urmă, curățați toate coloanele inutile de care nu aveți nevoie și dați clic pe Close & Apply în fila Home.

Custom_Column_Excel_PowerBI

Intrebari/nelamuriri?

Daca aveti intrebari legate de modul de utilizare a acestei functii, va asteptam la sectiunea comentarii> In cazul in care aveti un subiect diferit de cel prezent, scrie-ne si iti vom raspunde in cel mult 48 ore!

No Comments

Post A Comment