Microsoft Office 2010 Beta – disponibil pentru download

Dupa ce pe data de 5 noiembrie a avut loc lansarea Exchange Server 2010, la sfarsitul lunii noiembrie a venit si randul pachetului de aplicatii Office 2010 sa devina disponibil. Nu este vorba despre lansarea oficiala, ci despre varianta Beta a acestui pachet.
La prima vedere, nu sunt diferente majore din punct de vedere al aspectului – acelasi mod de organizare a optiunilor folosind tab-uri/riboane. Totusi, cand incepi sa lucrezi cu aplicatiile, incerci parca acelasi sentiment pe care l-ai incercat cand s-a facut trecerea de la Office 2003 la Office 2007 – ai senzatia ca nimic nu mai este acolo unde a fost. Oricum, celor care au mai lucrat in Office 2007 le va fi mult mai usor sa se obisnuiasca cu noul aspect.
Iata si cateva din cele mai interesante functionalitati cu care vine Office 2010:

Excel 2010

Grafice intr-o singura celula – Excel 2010 vine cu o noua functionalitate denumita Sparklines. Aceasta permite crearea unor grafice mici, care incap intr-o singura celula si care dau posibilitatea utilizatorului sa observe mai usor unele tendinte din datele introduse, cum ar fi cresterile sau scaderile sezoniere.

 Excel 2010

Word 2010

Optiune de cautare si navigare imbunatatita – Word 2010 aduce o varianta mult imbunatatita pentru optiunea Find.  Cu aceasta optiune exista acum posibilitatea de a vedea un rezumat al rezultatelor cautarii intr-un panou de navigare din pagina de lucru; in plus, printr-un singur click pe unul din rezultatele cautarii, se navigheaza automat in document la zona respectiva.  Acest panou imbunatatit ofera posibilitatea  de naviga, sorta si de a gasi mai rapid informatiile cautate.

word

Outlook 2010

Administrarea cu usurinta a unui volum mare de email-uri – Outlook 2010 ofera un nou mod  de vizualizare a email-urilor  – modul  “Conversation”. Acesta  imbunatateste semnificativ modul de urmarire a mail-urilor  si utilizandu-l  se pot administra foare usor un numar foare mare de mesaje. Acest mod de vizualizare permite condesarea intr-un singur click a unor conversatii ce contin zeci de mail-uri.  In plus, noile instrumente  de administrare a conversatiilor  ajuta la eliberarea  spatiului din casuta de mail folosind optiunea “CleanUp”  sau permit stergerea automata a conversatiilor care nu sunt de interes folosind optiunea “ Ignore”.

outlook

Access 2010

Designer de Macro-uri imbunatatit – Access 2010 are un nou designer de macro-uri care permite crearea si editarea de macrouri intr-un mod mai simplu si mai rapid. Noul  Macro Designer  ajuta la reducerea erorilor de programare si permite incorporarea unor functii logice mai complexe pentru a crea aplicatii mai performante.

access

O modificare valabila  in totate aplicatiile din pachetul Microsoft Office 2010 este aparitia optiunii Microsoft Office Backstage. Optiunea poate fi accesata prin intermediul noului tab File, care inlocuieste practic  Butonul Microsoft Office din Office 2007. Noul meniu Microsoft Office Backstage permite accesul la functiile de tiparire, salvare, partajare si publicare a documentelor.

Meniul de tiparire este unul mult imbunatatit fata de versiunile precedente de Office. Practic, accesand optiunea Print din Microsoft Office Backstage, fereastra urmatoare care apare integreaza toate functionalitatile necesare tiparirii unui doucument, inclusiv Preview si setari de imprimanta.

De asemenea, aplicatiile Microsoft Office 2010 au posibilitatea nativa de a salva documentele in format PDF.

Pentru doritori, noul Office 2010 Beta este disponibil pentru download AICI.