Power BI Premium per utilizator | Cursuri Microsoft
power fx, power platform, excel
16607
post-template-default,single,single-post,postid-16607,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Power BI Premium per utilizator

Power BI Premium Gen 2 - veriga lipsă
powerbi_premium_g2

Ce este licența Premium per utilizator pentru Power BI si la ce ne poate ajuta?

 

Acum câteva zile, Microsoft a anunțat funcționalitățile noului mod de licențiere Power BI Premium per utilizator. Acesta va fi  disponibil începând cu 2 aprilie 2021.

Înainte de a detalia ce funcționalități aduce această noua variantă de licențiere, haideți să detaliem pe scurt celelalte variante disponibile în acest moment.

Power BI Pro per utilizator

Cea mai utilizată opțiune de licențiere este contul Power BI pro. Acesta oferă utilizatorului posibilitatea de a face foarte multe lucruri în lumea Power BI, de la construirea de soluții la crearea de spații de lucru și la partajarea conținutului către utilizatori.

Power BI Pro este suficient de bun pentru a acoperi nevoile de analiză ale unei companii mici și mijlocii, cu cerințe analitice obișnuite. Cerințe precum obținerea de date din mai multe surse, combinarea acestora, crearea de vizualizări, tablouri de bord și partajarea între un număr rezonabil de utilizatori finali.

Această modalitate de licențiere costă 8.40 EUR per utilizator per lună sau o regăsiți inclusă în Microsoft 365 E5.

Power BI Premium

Power BI Premium este pentru aceia care doresc achiziționarea unei capacități dedicate (un nod dedicat de nuclee CPU și putere RAM) pentru a găzdui conținutul Power BI pe acesta. Capacitatea dedicată vine nu numai cu o performanță mai bună, ci și cu funcții suplimentare. Printre acestea se numără:

  • utilizarea abilităților AI,
  • caracteristici suplimentare în dezvoltarea fluxului de date,
  • eplici geografice pentru modelul de date,
  • rapoarte paginate.

Power BI Premium este bun pentru întreprinderile mari cu cerințe de analiză avansată, cum ar fi:

  • lucrul cu volume mari de date,
  • construirea entităților computerizate în fluxul de date,
  • valorificarea funcționalităților AI
  • necesitatea unei performanțe ridicate pentru analiza volumului mare de date.

Varianta dedicată vine în două moduri: Embeded și Premium, iar tariful pentru varianta Premium este de aproximativ 4200 EUR per nod.

Power BI Premium per utilizator – veriga lipsă

Power BI Premium per utilizator practic vine ca un ajutor pentru cei care se regăsesc între cele 2 variante de licențiere, ca în schema de mai jos:

powerbi_premium_gen2

Practic, acești utilizatori sunt de fapt întreprinderi mici și mijlocii care au nevoi analitice avansate. Analiza avansată poate funcționa cu volume mari de date, solicitând scenarii avansate de flux de date. Prin asta, se valorifica funcționalitățile AI, folosind rapoarte paginate și multe alte forme.

Power BI Premium este prea scump pentru acest grup de utilizatori. Microsoft a făcut o mișcare foarte bună acoperind aceste nevoi la un preț de numai 16.90 EUR pe lună de utilizator.

Așteptăm cu nerăbdare lansarea serviciului la început de aprilie și vom reveni cu detalii.

No Comments

Post A Comment