Sa intelegem cum sa activam funtionalitatile antispam pe serverele Hub Transport in Microsoft Exchange…

Implicit, Serverele Edge Transport de la periferia organizatiei prin care intra mesajele in organizatia noastra au functionalitatile anti-spam dezactivate. Intr-o organizatie Exchange cu servere de Edge Transport aceasta este configuratia implicita, insa doriti sa activati pe serverele Edge Transport filtrarea anti-spam pe toate mesajele inante ca acestea sa sa fie preluate de Organizatia Echange. Dupa ce Serverele de Edge transport au filtrat mesajele, nu va mai fi nevoie sa le filtrati din nou, motiv pentru care Serverele de Hub Transport vor avea funcionalitatille de anti-spam dezactivate.

Daca organizatia voastra nu foloseste Servere de Edge Transport si are numai Servere de Hub Transport, va trebui sa activati filtrele anti-spam pe Serverele Hub Transport care receptioneaza coresponta din Internet. Puteti activa sau dezactiva functionalitatile Anti-Spam pe serverele Hub Transport folosind Set-TransportServer cmdlet. Pentru a activa aceste functionalitati, setati parametrul –AntispamAgentsEnabled la $true. Pentru a dezactiva functionalitatea setati parametrul –AntispamAgentsEnabled la $false.

Exemplul urmator va arata cum sa activati functionalitatea anti-spam pe un server de Hub Transport cu numele HSRV05.org.local:

Set-TransportServer –Identity ‘HSRV05’ –AntispamAgentsEnabled $true

Va trebui sa restartati serviciul Microsoft Exchange Transport pe server. Daca i

Technorati Tags: ,,,

esiti si restartati Exchange Management Console, o sa vedeti Tabul Antispam in panoul detaliat. (expandati Server Configuration si selectati nodul Hub Transport).

 

Extras din Microsoft Exchange Server 2010 Administrator’s Pocket Consultant de William R. Stanek.

Alex…