SWAP Windows 32 bit to 64 bit

@work Trecerea de la o versiune de Windows OEM pe 32 de biți la cea pe 64 de biți (și invers)  🙂

Primind de curând o întrebare în acest sens de la un partener, mi-am dat seama că este destul de dificil să găsești un răspuns complet.

În primul rând, EULA spune așa:

“b. Versiunile multiple. Produsul software are versiuni multiple (cum ar fi versiunile pe 32 de biţi şi pe 64 de biţi), iar dvs. aveţi dreptul să instalaţi doar o singură versiune.”

Așadar, dacă ai achiziționat o licență Windows OEM și în loc de kitul de instalare pe 64 de biți l-ai comandat pe cel 32 de biți (sau invers) poți urma pașii de mai jos pentru a obține kit-ului necesar instalării versiunii corecte.

In primul rând, este important să stabilim care este diferența dintre versiunile pe 32 de biți și pe 64 de biți de Windows:

Termenii 32 de biți și 64 de biți se referă la modul în care procesorul unui computer (numit și CPU), tratează informațiile. Versiunea Windows pe 64 de biți gestionează volume de memorie cu acces aleator (RAM) mai eficient decât un sistem pe 32 de biți.

Un computer pe 64 de biţi poate procesa de două ori mai multe informaţii decât un computer pe 32 de biţi şi poate deţine semnificativ mai multă memorie RAM (memorie cu acces aleatoriu). Un computer pe 64 de biţi este o alegere bună dacă lucraţi cu video, căutări în baze de date mari sau jocuri şi alte programe care necesită calcule complexe şi multă memorie. Dar un computer pe 32 de biţi funcţionează foarte bine pentru majoritatea programelor. De exemplu, programele de calcul tabelar, browserele Web şi programele de procesare de text vor funcţiona la aproximativ aceeaşi viteză pe un computer pe 32 de biţi sau pe unul pe 64 de biţi.

Programele care se execută pe versiuni pe 64 de biţi de Windows Vista lucrează mai bine dacă sunt disponibile atât driverele hardware, cât şi programele pe 64 de biţi. Următoarele tipuri de programe pot funcţiona mai bine pe versiuni pe 64 de biţi:

  • Software pentru design asistat de computer (CAD)
  • Programe de editare imagini şi materiale video
  • Jocuri şi alte programe care solicită calcule complexe
  • Programe care accesează şi lucrează cu baze de date de dimensiuni mari
  • Înregistrarea video şi analiza programelor care salvează cantităţi mari de date în memorie

Acum că am stabilit care este diferența dintre cele doua versiuni, sa vedem cum facem sa comandăm kit-ul corect:

Media replacement for users of system builders’ computers
If you purchased your software from a system builder who is no longer in business, click the link for your region in the following list:
EMEA, Middle East, and Africa

Pentru a putea face comanda sunt necesare următoarele date :
– VAT – codul unic de înregistrare a firmei (CUI) cu RO în față
– COA Number – seria de la COA (este de forma 11111-111-111-111 )

Pentru comandarea kit-ului se percepe contravaloarea media și a transportului.
Microsoft Info Activari : 021.204.70.40

Informații suplimentare la How to replace Microsoft software or hardware, order service packs, and replace product manuals

Bafta la replacement! 😉