Time Management – Cum gestionez timpul cu Microsoft Word?

Zi de zi avem activitati cat mai diverse. Pentru a resusi sa le facem pe toate in intervalul de timp propus este indicat sa ne cream programul zilnic.

Utilizand aplicatia Microsoft Word putem devenim mai organizati. Astfel vom fi capabili sa ne coordonam activitatile dupa planul stabilit. Dupa structurarea programului, il putem imprima si afisa intr-o zona vizibila.:)

Iata cum concepem programul nostru de activitati cu ajutorul MS Word in cativa pasi simpli:

Deschidem aplicatia MS Word.

In tab-ul Insert dam clic pe butonul Table, iar din lista deschisa alegem optiunea Insert Table.

clip_image001

In fereastra Insert Table vom insera numarul de linii si de coloane ce ne sunt necesare pentru tabelul nostru. Astfel, in casuta aferenta numarului de coloane vom insera 8, iar in casuta aferenta numarului de randuri vom insera 16. In cazul in care ne trezim mai devreme de 8:00 si desfasuram activitati dupa ora 21:00, modificam numarul de randuri pentru a se potrivi cu programul nostru zilnic.

clip_image002

Selectam primul rand al tabelului, apoi din tab-ul Table Tools (este activ doar cand dam clic in cadrul tabelului), grupul Layout, dam clic pe butonul Merge Cells.

clip_image004

Mutam cursorul in casuta de la intersectia celei de-a doua coloane cu cel de-al doilea rand si vom incepe inserarea zilelor saptamanii. In prima coloana vom insera orele.

clip_image006

Ne mutam la prima coloana pentru a completa orele. Prima ora inserata va fi ora noastra de trezire. De exemplu daca ne trezim dimineata la ora 8:00, vom insera in prima celula ora 8:00, apoi vom completa orele in functie de programul nostru.

clip_image007

Ne mutam pe celula de la intersectia zilei de Luni cu ora 8:00 si vom incepe sa creionam programul nostru zilnic. In situatia in care, de exemplu, in cursul unei zile vom avea o activitate ce are ca durata 3 ore, de exemplu de la 11:00 la 14:00, vom selecta cele 3 celule, vom merge la tab-ul Table Tools (este activ doar cand dam clic in cadrul tabelului), grupul Layout si vom da clic pe butonul Merge Cells. Dupa aceasta operatiune vom insera activitatea alocata acelui interval. In acest fel am rezervat rapid timpul in programul nostru.

clip_image008 

clip_image009

Sa nu uitam sa inseram si un titlu reprezentativ pentru calendarul nostru de activitati

clip_image011

Modificarea programului din punct de vedere cromatic se face din tab-ul Table Tools, grupul Design in momentul in care dam clic pe una din optiunile prezentate. In cazul in care nu suntem atrasi de nici un mod de afisare, putem utiliza optiunea de modificare a unui stil existent (Modify Table Style) sau de creare de la 0 a unui stil propriu (New Table Style).

clip_image013

image