Time Management – Inregistrarea rapida a unui demo utilizand PowerPoint-ul

Poate ati fost in situatia in care vi s-a solicitat sa trimiteti pasii de utilizare a unie aplicatii unui coleg. In acest caz aveti cateva variante:

  1. Scrieti pasii pe care trebuie sa ii urmeze
  2. Ii indicati prin telefon ce trebuie sa faca
  3. Il chemati langa dvs si ii aratati cum sa utilizeze aplicatia
  4. Delegati sarcina catre altcineva
  5. Etc

Va propun o varianta mult mai simpla. Este necesar sa utilizati o aplicatie pe care o detine orice persoana ce are instalat pe calculatorul sau pachetul Microsoft Office.

Asadar, pentru a fi mai usor atat pentru noi, cel ce transmitem informatia, cat si pentru cel ce o primeste, putem crea un video in care sa aratam cum utilizam tool-ul respectiv. Poate va ganditit ca ar trebui sa aveti un soft special pentru inregistrare si ca ar fi prea complicat sa faceti asta. Insa veti fi surprinsi sa descoperiti ca puteti face asta cu Microsoft PowerPoint.

Cu aplicatia PowerPoint 2013 sau 2016 puteti crea capturi video de ecran si sa salvati fisierul in format mp4.

1

 

Avem nevoie sa deschidem tool-ul pentru care vrem sa cream instructiunile si aplicatia PowerPoint.

In PowerPoint, in tab-ul Insert, grupul Media, gasim butonul Screen Recording.  Dati clic pe acest buton pentru a incepe.

2

Suprafata de capturare este preselectata si marcata prin acele linii rosii. Pentru a modifica aceasta suprafata trebuie sa dati clic pe butonul Select Area si sa marcati noua zona de inregistrare.

3

Pentru a incepe inregistrarea dati clic pe butonul Record.  Va aparea pe ecran numaratoarea inversa 3-2-1. Va fi capturata orice miscare a mouse-ului ce va aparea in zona de captura selectata. Pentru a finaliza captura apasati urmatoarea combintie de taste: tasta Windows + Shift + Q.

Videoul realizat va fi inclus in slide-ul PowerPoint.

4

Pentru a salva clipul creat, dati clic dreapta pe video, iar din meniul afisat alegeti optiunea Save Media as.