Microsoft PowerBI Top 5 motive ca sa alegem solutia de raportare
powerbi top 5 motive
powerbi
16095
post-template-default,single,single-post,postid-16095,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Top 5 motive pentru care sa alegi solutia Microsoft Power BI

Microsoft Power BI
top_5_powerbi_cover

In decizia implementarii unei solutii de BI sunt mai multi factori de care tinem cont atunci cand facem alegerea. Fie ca vorbim de partea financiara, usurinta de invatare, mod de conectare a datelor sau vizualuri. Una dintre acestea, este PowerBI.

Ce este Power BI?

Power BI este o platforma de Business Intelligence si vizualizare a datelor de la Microsoft care permite dezvoltarea rapida a tablourilor de bord interactive. Pe baza acestor rapoarte se pot analiza date si lua decizii de business importante.

Asadar, care ar fi cele mai importante decizii de a alege Power BI in detrimentul altor solutii?

  1. Accesibilitate

Un avantaj major al utilizarii Power BI este dat de faptul ca e accesibil si predictibil din punct de vedere al costurilor. Versiunea Power BI Desktop este gratuita, o puteti descarca si utiliza pentru a creea rapoarte si vizualizari pe calculatorul personal. Doriti sa publicati rapoartele in cloud sau sa le partajati cu membrii echipei? Exista variante de licentiere care pornesc de la 9,99 USD pe luna de utilizator. Cu toate acestea, Microsoft Power BI este o solutie accesibila comparativ cu alte unelte BI.

  1. Vizualuri personalizate in PowerBI

Power BI ofera o gama larga de vizualizari personalizate. Puteti alege vizualuri din setul standard, fie ca vorbim de Matrix (similar Pivot-ului din Excel), grafice de tip Bar, Pie sau Line Chart, pentru a evidentia tendinte sau chiar vizualuri complexe, personalizate, incluzand KPI-uri, harti, diagrame, scripturi vizuale de tip R sau Plyton.

Exista de asemenea si un Marketplace structurat pe categorii care poate multumi utilizatorii mai pretentiosi.

  1. Integrarea cu Excel in PowerBI

In Power BI aveti optiunea de a incarca si vizualiza datele in Excel. Puteti selecta si filtra datel intr-un raport sau tablou de bord iar apoi prin optiunea de export, aceste date ajung in Excel sub forma unei foi de calcul, avand posibilitatea de a lucra cu datele brute.

  1. Conectarea Datelor

Un alt avantaj major al utilizarii Power BI este date de faptul ca putem aduce informatii dintr-o gama larga de surse de date. Oferta conectivitate la:

  • fisiere (de tip XML, XLSX, JSON etc),
  • baze de date SQL, Oracle, SAP
  • surse Azure, de tip cloud
  • servicii on-line precum Google Analytics, Facebook etc.

Pe langa toate acestea, Power BI poate accesa si surse de tip Big Data. Astfel, veti obtine tot felul de surse de date la care sa va conectati si sa obtineti informatii pentru analiza si raportare.

  1. Actualizari Lunare PowerBI

Power BI primeste actualizari in fiecare luna. Microsoft a creat o comunitate de utilizatori in care acestia pot incarca sugestiile si modificarile legate de Power BI. Sugestiile care obtin cel mai mare rating prin votul celorlalti utilizatori au sanse mari sa fie incluse in urmatoarea actualizare a PowerBI. Un utilizator Power BI va fi notificat de fiecare data cand va aparea o noua actualizare pe care o poate descarca cu usurinta.

Asteptam in comentariile voastre si alte motive pentru care ati ales solutia Microsoft PowerBI!

Vrei sa vezi cum se lucreaza in Power BI? Iti recomand sa accesezi urmatorul video!

 

Tags:
No Comments

Post A Comment