Utilizare Functie Excel HLOOKUP – Curs Excel 2013, Curs Excel 2010, Curs Excel 2007

HLOOKUP

Deschideti documentul de tip excel cu numele Function HLOOKUP.

http://sdrv.ms/1fDEwig

Functia HLOOKUP cauta o valoare in primul rand selectat (element de legatura) al unui tabel sau zona de date selectate si returneaza valoarea aflata in aceeasi coloana din rindul specificat in caseta Row_index_num.

Acest exemplu arata cum puteti utiliza doua valori pentru a gasi o valoare aflata in tabel. Functia se uita in randul 1 dupa tipul de pachet introdus si returneaza valoarea  corespunzatore dupa tipului de transport:

Faceti clic pe celula C5 pentru selectare.

Faceti clic pe tab-ul Formule (Formulas) din zona meniu, clic pe butonul Cautare si referinta (Lookup & Reference) din zona Biblioteca de functii (Function Library). Din lista afisata, faceti clic pe functia HLOOKUP, ca in imagine.

image

image

Apare fereasta Argumente functie (Function Arguments):

image

Faceti clic in cadrul sectiunii Lookup_value din fereastra aparuta, apoi clic pe celula C2, in celula respectiva se gaseste valoarea care va fi cautata in tabel.

Faceti clic in cadrul sectiunii Table_array din fereastra aparuta si selectati zona de celule $B$8:$E$11 ,se blocheaza zona de celule selectate, (zona unde se face cautarea valorii din celula C2).

Clic in cadrul sectiunii Row_index_num din fereastra aparuta, apoi clic pe celula C3, acesta celula contine randul de unde se ia costul necesar transportului.

In caseta zonei Range_lookup tastati False sau 0 pentru o cautare exacta.

Faceti clic pe butonul OK:

image

Incercati sa introduceti alte valori in celula C2 ( b sau c).

Incercati sa introduceti alte valori in celula C3 ( 1, 3 sau 4).

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.