You are here: Home // Cursuri Excel 2003, Cursuri Excel 2007, Cursuri Excel 2010, Cursuri Excel 2013, Cursuri Microsoft Office, Cursuri Office 2003, Cursuri Office 2007, Cursuri Office 2010, Cursuri Office 2013, Evaluări produse, Excel 2010, featured, headline, Home, Office 2013, Office 365, Tips and Tricks // Utilizare Functie Excel VLOOKUP – Curs Excel 2013, Curs Excel 2010, Curs Excel 2007

Utilizare Functie Excel VLOOKUP – Curs Excel 2013, Curs Excel 2010, Curs Excel 2007

Deschideti documentul de tip excel cu numele Function VLOOKUP.

http://sdrv.ms/1b54tKE

Clic pe celula B3 pentru selectarea celulei.

Faceti clic pe tab-ul Formule (Formulas) din zona meniu, clic pe butonul Cautare si referinta (Lookup & Reference) din zona Biblioteca de functii (Function Library).

image

Din lista afisata, faceti clic pe functia VLOOKUP, ca in imagine.

image

image

 

Apare fereastra Argumente functie (Function Arguments):

image

Faceti clic in caseta sectiunii Lookup_value din Argumente functie (Function Arguments), apoi clic pe celula A3, in celula respectiva fiind valoarea de legatura pe care o cauta in tabel.

Clic in cadrul sectiunii Table_array si se selecteaza zona de celule A7:B10-se blocheaza zona de celule selectate- (coloana $A$7:$A$10 este coloana de legatura, unde se face cautarea valorii din celula A3 – , iar coloana $B$7:$B$10 este zona din care se aduce informatia dorita ).

Table_array  este formata din doua sau mai multe coloane de date, prima coloana este este coloana de legatura. Puteti sa utilizati o referinta la o zona sau un nume de zona. Valorile din prima coloana a zonei table_array sunt valorile cautate dupa lookup_value. Valorile din prima coloana a zonei Table_array trebuie sa fie identice ca si format cu valorile din zona  Lookup_value (text, numere).

Clic in cadrul sectiunii Col_index_num si tastati valoarea 2 care reprezinta coloana a doua a zonei de selectie A7:B10 de unde se ia pretul pentru transportul prin posta:

Col_index_num este numarul coloanei  din intervalul selectat (table_array) din care trebuie returnata valoarea corezpunzatoare. Valoarea 1 pentru col_index_num intoarce valoarea din coloana 1 a tabelului table_array,  valoarea 2 pentru col_index_num intoarce valoarea din coloana a doua.

In caseta zonei Range_lookup tastati False sau 0 pentru o cautare exacta.

Faceti clic pe butonul OK.

image

Clic in celula C3 si introduceti urmatoarea formula:

=VLOOKUP(A3,$A$7:$C$10,3,0)

image

Rezultatul obtinut este cel din imaginea de mai jos:

image

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Copyright © 2009 Cursuri Oficiale Microsoft. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.