Utilizare Functie Excel VLOOKUP – Curs Excel 2013, Curs Excel 2010, Curs Excel 2007

Deschideti documentul de tip excel cu numele Function VLOOKUP.

http://sdrv.ms/1b54tKE

Clic pe celula B3 pentru selectarea celulei.

Faceti clic pe tab-ul Formule (Formulas) din zona meniu, clic pe butonul Cautare si referinta (Lookup & Reference) din zona Biblioteca de functii (Function Library).

image

Din lista afisata, faceti clic pe functia VLOOKUP, ca in imagine.

image

image

 

Apare fereastra Argumente functie (Function Arguments):

image

Faceti clic in caseta sectiunii Lookup_value din Argumente functie (Function Arguments), apoi clic pe celula A3, in celula respectiva fiind valoarea de legatura pe care o cauta in tabel.

Clic in cadrul sectiunii Table_array si se selecteaza zona de celule A7:B10-se blocheaza zona de celule selectate- (coloana $A$7:$A$10 este coloana de legatura, unde se face cautarea valorii din celula A3 – , iar coloana $B$7:$B$10 este zona din care se aduce informatia dorita ).

Table_array  este formata din doua sau mai multe coloane de date, prima coloana este este coloana de legatura. Puteti sa utilizati o referinta la o zona sau un nume de zona. Valorile din prima coloana a zonei table_array sunt valorile cautate dupa lookup_value. Valorile din prima coloana a zonei Table_array trebuie sa fie identice ca si format cu valorile din zona  Lookup_value (text, numere).

Clic in cadrul sectiunii Col_index_num si tastati valoarea 2 care reprezinta coloana a doua a zonei de selectie A7:B10 de unde se ia pretul pentru transportul prin posta:

Col_index_num este numarul coloanei  din intervalul selectat (table_array) din care trebuie returnata valoarea corezpunzatoare. Valoarea 1 pentru col_index_num intoarce valoarea din coloana 1 a tabelului table_array,  valoarea 2 pentru col_index_num intoarce valoarea din coloana a doua.

In caseta zonei Range_lookup tastati False sau 0 pentru o cautare exacta.

Faceti clic pe butonul OK.

image

Clic in celula C3 si introduceti urmatoarea formula:

=VLOOKUP(A3,$A$7:$C$10,3,0)

image

Rezultatul obtinut este cel din imaginea de mai jos:

image

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.